Tmavě fialové víno s černě zabarvenými okraji a fialově červeným odstínem, vonící po zralých červených třešních a červených malinách, čerstvých bylinách a podtržené kořeněnými tóny, chuťově velmi svěží, šťavnaté, chuť bobulového ovoce s jemně kořeněnou zemitou nuancí. Pěkně vyvážená jasná kyselinka se sametovými taniny a živým, středně dlouhým závěrem.
Odrůda Sangiovese, která je pro Itálii tím, čím je Cabernet pro Francii, pochází ze středoitalského Abruzza.
Vinařství COLLE CORVIANO v Loreto Aprutino patří do oblasti Pescara, umístěné na úpatí Gran Sasso a přilehlé k největšímu národnímu parku Evropy. Tato impozantní pozice je obdařena chladnými silnými větry vanoucími z Ruska a východní Evropy, aby vytvořily jedinečné mikroklima, které najdeme v tomto úžasném regionu. To umožňuje hroznům dozrát dokonale, aby bylo možné vinifikovat a extrahovat to nejlepší z přírody. Sangiovese se pěstuje na vybraných vinicích v jižním cípu regionu Abruzzo v oblasti Sangiovese Terre di Chieti, na kamenité, strukturované a odvodněné vápencové půdě ve výšce 300 m.n.m.
Vhodné k hovězímu a jehněčímu masu, těstovinám, guláši, drůbeži, čerstvým sýrům...
Sangiovese je odrůda, která dává vína jak delikátně svěží, tak i vína honosně ušlechtilá, bohatá na třísloviny.