Bonico řadíme k supertoskánským vínům. Tento termín byl zaveden v sedmdesátých letech toskánskými vinaři, kteří byli přesvědčeni, že jsou schopni vypěstovat špičková vína z mezinárodních odrůd. Většina těchto vín používá označení IGT Toscana.
Tenuta Bichi Borghesi je historické (1667) zemědělské rodinné panství o rozloze více než 400 hektarů v regionu Chianti Colli Senesi, které se především věnuje vinařství. Vína Tenuta Bichi Borghesi jsou vyrobena výhradně z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích, ručně sbíraných, pečlivě vybíraných a fermentovaných ve vlastním sklepě. Výsledná vína mají silnou identitu, tradiční, aniž by byla stará, vyjadřující neutuchající výzkum, charakterizovaný hrdostí a úctou k rodinné minulosti, spolu se zvědavostí a pozorností k budoucnosti.
Zrání: 15-18 měsíců v malých dubových sudech a po plnění ještě dozrávají minimálně 4-6 měsíců až rok při řízené teplotě. Průměrná roční produkce je 4 000 lahví, tato vína však nejsou vyráběna každý rok.
Víno má tmavě rubínovou barvu, na nose můžete cítit aromatické tóny černého ovoce (ostružiny) s vůní koření (hřebíček), na jazyku je plné a kulaté se značnou strukturou spojenou s jemností, elegancí a vynikající perzistencí. Toto víno je ideální kombinovat se zvěřinou, dušeným či pečeným masem, zralými sýry.
Vhodné i k uskladnění/archivaci.
"Supertoskánské víno" tmavě rubínové barvy, s aromatickými tóny černého ovoce a koření, plné, elegantní s vynikající perzistencí. Ručně sbírané hrozny (sangiovese a cabernet sauvignon) do malých bedýnek v první polovině října.